{{cartItem.product.categoryName}}
{{cartItem.product.title}}
{{getCartItemOfferAppliedPrice(cartItem, cartItemOffer) | formatAmount}}
Summa:
{{sum | formatAmount}}

Grozā {{totalProductsCount}} prece(s)

Summa:
{{sum | formatAmount}}

Jūsu grozs ir tukšs

Kā izvēlēties kafijas automātu. Dažādības, nianses, funkcijas

Ar katru gadu kafija kļūst arvien populārāks dzēriens, un kafijas automāti kļūst par neatņemamu mūsu ikdienas sastāvdaļu. Tomēr pirms kafijas automāta iegādes ir vērts sakārtot, kādu modeli izvēlēties, lai tas atbilstu jūsu vajadzībām un vēlmēm. Šajā rakstā aplūkosim galvenos punktus, kas palīdzēs jums izlemt, kādu kafijas automātu izvēlēties.

Kafijas automātu uzstādīšanas veids

Sāksim ar kafijas automāta uzstādīšanas veidu. Pastāv trīs galvenie uzstādīšanas veidi: stacionārie, iebūvētie un portatīvie.

Stacionārie kafijas automāti

Šos automātus parasti novieto uz virtuves galda, gatavošanas virsmas vai citas piemērotas vietas, un tie tur atrodas pastāvīgi. Tos var pieslēgt ūdens avotam un strāvas padevei, tādējādi tie ir ērti ikdienas lietošanai mājās vai komerciālā vidē. Stacionārie kafijas automāti ietver automātiskos kafijas automātus un dažus filtr-kafijas automātus.

Iebūvēti kafijas automāti

Šie aparāti ir paredzēti iebūvēšanai virtuves iekārtā vai mēbelē. Tie iekļaujas virtuves dizainā un bieži darbojas pilnīgas automatizācijas režīmā. Iebūvējamie kafijas automāti nodrošina elegantu un kompaktu izskatu un ir piemēroti modernām virtuvēm.

Pārnēsājamie kafijas automāti

Tos bieži dēvē arī par "pārnēsājamiem kafijas automātiem". Šie kompaktie kafijas automāti ir paredzēti mobilai lietošanai un ceļošanai. Tos var darbināt ar baterijām, uzlādējamām baterijām vai gāzes kasetnēm, kas ļauj pagatavot kafiju arī tad, ja esat prom no kontaktligzdas. Kā piemēru var minēt kempinga kafijas automātus un automašīnai paredzētos kafijas automātus.

Kafijas automātu veidi

Kafijas automāti ir iedalīti vairākos veidos, un katram no tiem ir savas priekšrocības un trūkumi. Šajā rakstā aplūkosim populārākos no tiem, proti, kapsulu kafijas automātus, pilienveida kafijas automātus, automātiskos un pusautomātiskos kafijas automātus. Ja dodat priekšroku turku kafijai vai jums vienkārši patīk pašiem gatavot kafiju turku kafijas katliņi, iesakām mūsu ceļvedi par to, kā izvēlēties geizeru kafijas automātu vai turka kafijas katliņu.

Kapsulu kafijas automāti

Kapsulu kafijas automāts ir ierīce, kas paredzēta kafijas pagatavošanai, izmantojot kafijas kapsulas vai porciju iepakojumus. Pamatideja ir tāda, ka kafija jau ir dozēta un iepakota noslēgtās kapsulās, tādējādi kafijas pagatavošanas process ir vienkāršs un ērts.

Kā darbojas kapsulu kafijas automāts:

  • Vispirms ir vērts iegādāties kafijas kapsulas. Kapsulas ir mazi plastmasas vai alumīnija trauciņi ar maltu kafiju iekšpusē. Kapsulas ir noslēgtas, lai saglabātu kafijas svaigumu un garšu. Tās ir dažādu garšu, intensitātes un stipruma, tāpēc ikviens var atrast savai gaumei atbilstošu kafiju. Jāatzīmē, ka bieži vien viena zīmola kapsulas nav saderīgas ar cita zīmola kapsulām, un tas ir zināms trūkums.
  • Lai pagatavotu kafiju, izvēlētā kapsula jāievieto kafijas automāta īpašajā nodalījumā. To parasti dara, vienkārši nospiežot vai ievietojot kapsulu attiecīgajā turētājā.
  • Kad kapsula ir ievietota, kafijas automāts caur kapsulu sūknē karstu ūdeni. Ūdens spiediens un temperatūra tiek automātiski kontrolēti, lai pagatavotu gardu kafiju.
  • Gatavā kafija izplūst no kafijas automāta glāzē vai glāzītē un ir gatava lietošanai.

Kapsulu kafijas automātu priekšrocības:

  • Vienkārša lietošana. Kafijas pagatavošanas process ar kapsulu kafijas automātu ir ļoti vienkāršs un neprasa īpašas prasmes. Ievietojiet kapsulu un nospiediet pogu.
  • Izšķērdēšanas samazināšana līdz minimumam. Kapsulas ir ērti lietot un viegli izmest, tās nav jāmazgā vai jātīra.
  • Dažādas garšas. Ražotāji kapsulās piedāvā daudz dažādu garšu un kafijas šķirņu, ļaujot jums izvēlēties no dažādām iespējām.

Tomēr jāņem vērā, ka kapsulu kafijas automātu ekspluatācija ilgtermiņā var būt dārgāka nekā citu veidu kafijas automātu, jo kapsulu izmaksas var būt augstākas nekā maltu kafijas pupiņu cena. Turklāt daži cilvēki uzskata, ka kapsulu kafijas automātos pagatavotās kafijas kvalitāte ir nedaudz zemāka nekā tradicionālajos kafijas aparātos pagatavotajai kafijai.

Pilienveida kafijas automāts

Pilienveida kafijas automāts (vai filtru kafijas automāts) ir kafijas automāts, kas izmanto pilienveida kafijas pagatavošanas procesu. Tā ir ierīce, kas paredzēta filtros ievietotas kafijas pagatavošanai, izmantojot karstu ūdeni, kas izplūst cauri kafijas pulverim un pilas kafijas kannā.

Kā darbojas pilienveida kafijas automāts:

  • Kafijas automāta grozā ievieto īpašu papīra vai metāla filtru. Pēc tam filtrā pievieno maltu kafiju. Kafijas daudzums un maluma pakāpe var atšķirties atkarībā no vēlmēm.
  • Pilienveida kafijas automātā ir sildītājs, kas uzsilda ūdeni līdz noteiktai temperatūrai, parasti aptuveni 90-95 °C.
  • Karstais ūdens paceļas pa iekšējo caurulīti un vienmērīgi sadalās pa filtrā esošo kafijas pulveri. Ūdens izplūst cauri kafijas pulverim un piesūc to, iegūstot kafijas aromātu un garšu.
  • Gatavā kafija pilas kafijas traukā, kas parasti atrodas zem filtra. Kafiju var pasniegt karstu un gatavu dzeršanai.

Pilienveida kafijas automātu priekšrocības ir to vienkārša lietošana, spēja īsā laikā pagatavot lielu kafijas daudzumu un iespēja uzglabāt kafiju siltu, pateicoties kafijas kannas sildītājam.

Pusautomātiskie kafijas aparāti

Kafijas automāts, ko dēvē arī par pusautomātu, nodrošina lietotājam lielāku kontroli pār kafijas pagatavošanas procesu. Galvenā pusautomātisko kafijas automāta iezīme ir iespēja veikt savus garšas eksperimentus. Svarīgi! Parasti, gatavojot kafiju, tai jābūt iepriekš samaltai, tāpēc, ja esat nolēmis iegādāties kafijas automātu, parūpējieties arī par kafijas dzirnaviņu.

Kā darbojas kafijas automāts:

  • Malto kafiju iepilda īpašā nodalījumā vai filtrā, ko ievieto kafijas automātā.
  • Kafijas automāts caur kafijas ragu sūknē karstu ūdeni, šķērsojot kafijas pulveri. Šo procesu sauc par ekstrakciju, un tā rezultātā tiek pagatavots kafijas dzēriens.
  • Svarīgākā kafijas automāta priekšrocība: jums ir iespēja kontrolēt ekstrakcijas laiku un pielāgot tādus faktorus kā maluma rupjums, kafijas pulvera daudzums un ūdens spiediens. Tas ļauj jums pielāgot kafijas garšu un stiprumu atbilstoši savām vēlmēm.

Pusautomātiskie kafijas automāti ir populāri kafijas entuziastu vidū, jo tie sniedz iespēju eksperimentēt ar pagatavošanas procesu un radīt individualizētus kafijas dzērienus. Tos bieži izmanto espresso, amerikano, kapučīno un citu kafijas dzērienu pagatavošanai. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka to apgūšanai ir nepieciešamas prasmes un laiks.

Automātiskie kafijas automāti

Ja neesat pieredzējis barista, bet jums tomēr patīk baudīt kafiju no rīta vai jebkurā diennakts laikā, automātiskie kafijas automāti var kļūt par jūsu uzticamu palīgu. Šīs viedās ierīces ir izstrādātas tā, lai nodrošinātu jums vieglu un ērtu ideāla kafijas dzēriena pagatavošanu. Izpratīsim, kādas ir to funkcijas:

  • Iebūvēta kafijas dzirnaviņas sistēma. Automātiskajos kafijas automātos ir iebūvēta kafijas dzirnaviņas, kas var samalt kafijas pupiņas tieši pirms dzēriena pagatavošanas. Tas nodrošina, ka kafijas pulveris ir pēc iespējas svaigāks.
  • Kafijas pupiņu konteiners. Kafijas automāti ir aprīkoti ar īpašu kafijas pupiņu konteineru, kas nodrošina ērtu izejvielu uzglabāšanu un dozēšanu.
  • Ūdens tvertne. Atsevišķa ūdens tvertne ļauj pagatavot vairākas kafijas tasītes bez nepieciešamības pastāvīgi uzpildīt ūdeni.
  • Dozators. Automāts automātiski nosaka pareizo kafijas pulvera daudzumu, lai nodrošinātu nemainīgu dzēriena kvalitāti.
  • Sildīšanas ierīce ūdens uzsildīšanai. Optimāla ūdens temperatūra ir nepieciešama, lai no kafijas pupiņām iegūtu vislabāko garšu.
  • Sūknis (sūknis) kafijas pagatavošanai. Sūknis nodrošina vienmērīgu ūdens sadali un rada nepieciešamo spiedienu kafijas dzēriena pagatavošanai.
  • Atkritumu konteiners: iebūvētajā atkritumu konteinerā ērti tiek savākts izlietotais kafijas pulveris, tādējādi atvieglojot tīrīšanu.
  • Elektronika kafijas pagatavošanas procesa un kafijas automāta iestatījumu kontrolei. Mūsdienu kafijas automāti piedāvā dažādus iestatījumus, kas ļauj izvēlēties kafijas stiprumu un daudzumu katrā tasītē.

Šāda veida kafijas automāti spēj ātri un viegli pagatavot jums amerikano, latte, kapučīno vai espresso. Ir svarīgi uzsvērt, ka jūs pats kontrolējat kafijas kvalitāti un garšu, regulējot daudzus parametrus. Un vēl viens patīkams papildinājums: lielākā daļa automātisko kafijas automātu ir aprīkoti ar pašattīrīšanās funkciju. Tiklīdz ieslēdzat automātu, tas veic pašdiagnostiku, pārbaudot ūdens un kafijas pulvera pieejamību, visu sastāvdaļu pareizu uzstādīšanu un daudz ko citu. Ja tiek konstatētas kādas problēmas, kafijas automāts par to informē, izmantojot indikatorus vai ziņojumus uz displeja. Izmantojot automātisko kafijas automātu, jums nav jāuztraucas par kafijas pagatavošanu. Vienkārši nospiediet pogu, atpūtieties un baudiet lielisku kafiju, kad vien vēlaties.

Biežāk uzdotie jautājumi par kafijas automātiem

Kādu kafijas automāta sūkņa spiedienu izvēlēties?

Bars (Bar) ir spiediena mērvienība, ko parasti izmanto lielākajā daļā kafijas aparātu. Lai pagatavotu perfektu espresso, tradicionāli izmanto spiedienu 8-9 baru robežās. Viens bars atbilst aptuveni 0,98692 atmosfērām. Lielākā daļa automātisko kafijas automātu nodrošina 15 baru spiedienu, kas tiek uzskatīts par optimālo spiedienu, lai dzērienā pilnībā attīstītu kafijas pupiņu garšu un aromātu.

Kāda ir optimālā kafijas automāta jauda?

Kafijas pagatavošanas ātrums un stiprums ir atkarīgs no kafijas automāta jaudas. Jo lielāka jauda, jo ātrāk tiks pagatavota kafija. Tomēr tā rezultātā dzēriens var būt mazāk piesātināts, jo ūdenim nav laika pilnībā izvilkt aromātiskās vielas. Tiem, kas dod priekšroku bagātīgai un stiprai kafijai, labāk izvēlēties modeli ar mazu jaudu, aptuveni 750-800 vatu. Šādos kafijas aparātos ūdens tiek uzsildīts lēni, ļaujot tam pilnīgāk uzsūkt kafijas pupiņu aromātiskās sastāvdaļas. Rezultātā kafija iegūst izteiktāku garšu ar nelielu rūgtumu.

Kādi parametri ietekmē kafijas aromātu kafijas automātā?

Sagatavotās kafijas garšu un aromātu ietekmē šādi dažādi faktori:

  • Malšanas pakāpe. Kafijas pupiņu maluma pakāpe nosaka dzēriena stiprumu. Smalkāks malums parasti piešķir kafijai bagātīgāku garšu.
  • Kafijas daudzums. Vienas porcijas pagatavošanai izmantoto maltas kafijas grami ietekmē arī kafijas stiprumu. Lielāks kafijas daudzums parasti nodrošina stiprāku dzērienu.
  • Pagatavošanas temperatūra. Kafijas pagatavošanai izmantotā ūdens temperatūra būtiski ietekmē kafijas garšu. Augstāka temperatūra var piešķirt kafijai spēcīgāku garšu.
  • Ūdens kvalitāte. Ūdens tīrībai un sastāvam ir liela nozīme kafijas garšas veidošanā. Ūdenim jābūt kvalitatīvam, lai izvairītos no nevēlamu garšu un smaržu ievazāšanas.
  • Kafijas pupiņu kvalitāte. Visbeidzot, ļoti svarīga ir pašu kafijas pupiņu kvalitāte. Dažādas kafijas pupiņu šķirnes un grauzdēšanas veidi piešķir kafijai dažādas garšas un aromātus.

Mainot jebkuru no šiem parametriem, var mainīties kafijas dzēriena garša, tāpēc eksperimentēšana ar tiem ļauj jums pielāgot kafiju atbilstoši savām vēlmēm.

warranty
14 dienu laikā var atgriezt preci Pirkums neapmierina? Tā nav problēma. Preci varat atgriezt 14 dienu laikā!
shipping
Ātra piegāde Mēs piegādāsim pirkumu pēc iespējas ātrāk līdz jūsu durvīm vai piegādes vietai!
payment
Drošs maksājums Skaidrā naudā vai ar VISA / MasterCard. Ar bankas pārskaitījumu vai līzingu.
warranty
Produkta verifikācija Pirms izsniegšanas mēs pārbaudām katra pasūtījuma kvalitāti!