{{cartItem.product.categoryName}}
{{cartItem.product.title}}
{{getCartItemOfferAppliedPrice(cartItem, cartItemOffer) | formatAmount}}
Summa:
{{sum | formatAmount}}

Grozā {{totalProductsCount}} prece(s)

Summa:
{{sum | formatAmount}}

Jūsu grozs ir tukšs

Kā izvēlēties, kādu putekļu sūcēju-robotu iegādāties?

Putekļu sūcēji roboti ir kļuvuši par neatņemamu mūsu mājsaimniecības aprīkojuma sastāvdaļu un jau sen vairs nav tikai interesanti sīkrīki. Mūsdienās to loma ikdienā ir kļuvusi ļoti nozīmīga, vienkāršojot mājas uzkopšanu, un arvien vairāk cilvēku nolemj iegādāties robotu putekļusūcēju mājai. Tomēr tirgū ir pieejams liels skaits modeļu, un ne vienmēr ir skaidrs, kādas ir to atšķirības, kuras funkcijas ir svarīgas un kuras sekundāras. Šajā rakstā mēs jums pastāstīsim, kam tieši jāpievērš uzmanība, izvēloties un kā izvēlēties labāko putekļu sūcēju-robotu.

Robota putekļu sūcēja tīrīšanas zona

Ņemot vērā, ka robotizētais putekļu sūcējs ir daļēji autonoma un diezgan automatizēta ierīce mājas uzkopšanai, ir vērts sākt izvēli ar izvērtējumu, kādu platību konkrētais modelis var tīrīt bez papildu uzlādes. Vienkāršie modeļi spēj tīrīt 40-60 minūtes, kas ir piemēroti dzīvokļiem ar platību 30-80 kvadrātmetri. Dārgāki modeļi ir aprīkoti ar ietilpīgākām baterijām un var strādāt vairākas stundas, tos ieteicams izmantot privātmājām un dzīvokļiem ar lielāku platību. Ir svarīgi ņemt vērā, ka modeļa raksturojumā norādītā tīrīšanas platība var attiekties uz tukšām telpām. Patiesībā putekļu sūcējs robots iztīrīs mazāku platību mēbeļu un šķēršļu dēļ.

Putekļu sūcēja robota jauda

Robotu putekļu sūcējiem ir kompakts dizains un maza jauda, parasti 20-120 vatu diapazonā. Tipiskam dzīvoklim parasti pietiek ar 60-70 vatu modeli. Tomēr, ja mājoklī ir daudz atkritumu, paklāju un mājdzīvnieku, labāk izvēlēties jaudīgāku robotizēto putekļusūcēju.

Robota putekļu sūcēja forma un izmēri

Svarīgi aspekti, izvēloties putekļu sūcēju robotu, ir tā izmērs un forma. Tīrīšanas kvalitāte daļēji ir atkarīga no ierīces konstrukcijas. Roboti putekļu sūcēji var būt dažādu formu, tostarp apaļas, kvadrātveida un D formas. Ir vērts atzīmēt, ka apaļie modeļi parasti ir mazāk efektīvi tīrīšanā stūros un gar grīdlīstēm. Tiem var būt grūti sasniegt netīrumus telpas stūros. Kvadrātveida un D formas modeļi labāk tīra stūrus un pie sienām piegulošās zonas. Tie var pārliecinošāk pārvietoties un tīrīt virsmas gar sienām. Svarīga nozīme ir arī izmēriem. Putekļu sūcējam jābūt pietiekami zemam, lai varētu pabraukt zem mēbelēm, piemēram, dīvāna vai gultas. Ir smuki modeļi, kuru augstums nepārsniedz 7 cm, bet lielākā daļa robotu ir 8-10 cm augsti. Ņemiet vērā, ka augstāki roboti var nespēt tikt zem zem zemām mēbelēm, un tīrīšana šādās vietās būs jāveic ar rokām.

Robots putekļu sūcējs paklājiem: kāda veida birste ir nepieciešama

Vēl viens svarīgs aspekts, izvēloties suku tipu, ir suku tipi. Dažādos modeļos var izmantot dažāda veida birstes, un tām ir liela ietekme uz tīrīšanas efektivitāti dažādos apstākļos. Apskatīsim dažus no birsteņu veidiem:

  • Birstes birstes ir sastopamas budžeta modeļos, kas paredzēti robotu putekļu sūcējiem. Tās parasti ir trīs līdz četras birstes, kas rotē pa apli un sasniedzamības rādiusā grābj putekļus un gružus putekļu savācējā. Tās lieliski tīra cietas virsmas, piemēram, parketu, linoleju, flīzes un laminātu. Dažiem robotu putekļu sūcēju modeļiem ir divas birstes, kas rotē viena pret otru. Tas palīdz efektīvāk iestumt gružus putekļu sūcējā. Modeļi ar vienu birsti var būt mazāk efektīvi un dažkārt pat izkliedēt gružus.
  • Turbo birstēm ir raksturīga ātra rotācija un spēja savākt putekļus. Tās ir ideāli piemērotas paklāju, paklāju un celiņu tīrīšanai. Turbo birstes var savākt gan rupjus, gan smalkus gružus, kā arī matus un mājdzīvnieku spalvas.

Jāatzīmē, ka daži robotizēto putekļu sūcēju modeļi ir aprīkoti gan ar turbo birstēm, gan suku birstēm. Šāda kombinācija nodrošina vislabāko tīrīšanas veiktspēju dažādos apstākļos. Daži robotizētie putekļu sūcēji ir aprīkoti arī ar ultravioleto lampu, kas ieslēdzas, kad tā saskaras ar virsmu. Tas palīdz iznīcināt mikroorganismus, piemēram, ērcītes paklājos, kas var būt svarīgi cilvēkiem ar noslieci uz alerģiskām reakcijām.

Putekļu sūcēja robota navigācijas sistēma

Navigācijas sistēmai un sensoriem ir būtiska nozīme, lai robotizētais putekļu sūcējs varētu pārvietoties un tīrīt bez cilvēka iejaukšanās. Dažādi sensori ļauj robotiem efektīvi pārvietoties un izvairīties no šķēršļiem. Šeit ir minēti galvenie sensoru veidi un to mērķis:

  • Optiskie sensori tiek izmantoti, lai noteiktu un izvairītos no šķēršļiem. Tie palīdz robotam "redzēt" objektus, sienas un mēbeles, lai izvairītos no sadursmēm un izvēlētos drošus maršrutus.
  • Ultraskaņas sensori palīdz robotiem atklāt durvju ejas, kā arī noteikt attālumus līdz objektiem. Tas ir īpaši noderīgi, kad robotam ir jāatstāj telpa, jālien zem mēbelēm vai jāatgriežas savā bāzē, lai uzlādētos.
  • Infrasarkanie sensori palīdz robotiem noteikt un šķērsot vadus, izvairīties no nokrišanas pa kāpnēm un orientēties pa pūkainiem paklājiem. Tie var arī palīdzēt izvairīties no sadursmēm ar mēbelēm.

Tāpēc atkarībā no vides un vajadzībām varat izvēlēties modeli ar noteikta veida sensoriem:

  • Ja jums ir studijas tipa dzīvoklis ar minimālu mēbeļu skaitu un cietām grīdām, budžeta modelis ar optiskajiem sensoriem var būt diezgan efektīvs.
  • Ja jums nepieciešams iztīrīt vairākas telpas vai ir daudz mēbeļu, paklāju grīdu un durvju ailu, ieteicams izvēlēties robotu ar ultraskaņas sensoriem.
  • Modeļi ar infrasarkanajiem sensoriem ir piemēroti daudzstāvu dzīvokļu, māju ar vairākiem stāviem iedzīvotājiem un tiem, kam uz grīdas ir pūkaini paklāji un daudz elektroierīču elektrokabeļu.

Izvēloties modeli ar atbilstošiem sensoriem, jūs varēsiet maksimāli izmantot robotizēto putekļu sūcēju savā mājoklī. Svarīgi atzīmēt, ka mūsdienu robotizētie putekļu sūcēji ir aprīkoti ar navigācijas kamerām un var izveidot telpas karti, kas ļauj tiem prasmīgāk pārvietoties. Daži var pat nodrošināt iespēju lietotājam noteikt kustības trajektorijas, izmantojot mobilo lietotni.

Putekļu savācēja tilpums robotizētajā putekļu sūcējā

Robota putekļu sūcēja tīrīšana ir svarīgs tā apkopes aspekts. Un, dīvainā kārtā, vissvarīgākā daļa ir regulāra putekļu savācēja tīrīšana. Robotu putekļu sūcējiem parasti ir neliels putekļu savācēja tilpums, kas var būt no 0,3 līdz 1 litram. Modeļi ar putekļu savācēja tilpumu 0,5 litri var būt piemēroti dzīvokļiem, kuru platība ir 50-80 kvadrātmetri, ja vien tajos nav mājdzīvnieku. Ja jums ir pūkaini mājdzīvnieki, ņemiet vērā, ka putekļusūcējs ātri aizsērēs ar matiem. Paturiet prātā, ka dažiem modeļiem ir indikators putekļu savācēja piepildīšanai. Tas ir ērti, jo tad robots pats var jums pateikt, kad tvertne ir pilna un ir nepieciešams to iztīrīt.

Uzlādes bāze

Robotu putekļu sūcējiem parasti ir uzlādes bāze, kurā tie atgriežas, kad ir pabeiguši tīrīšanu. Pirms iegādes ņemiet vērā, ka ir svarīgi, lai bāzei būtu brīvs laukums abās pusēs, apmēram 1 metrs katrā, lai putekļu sūcējs varētu pareizi pārvietoties un atgriezties bāzē. Dažiem robotu putekļusūcēju modeļiem ir pievienotas dokstacijas, kas darbojas arī kā iebūvēts putekļu konteiners. Kad esat pabeidzis tīrīšanu, robots savienojas ar bāzi, kur iebūvētais putekļu savācējs izvelk putekļus no robota un ievieto tos maisiņā. Tas ir parocīgi, ja bieži veicat tīrīšanu un konteinera iztukšošanu.

Robota putekļu sūcēja tīrīšana

Papildus putekļu maisiņa tīrīšanai ir vēl vismaz divas citas katra putekļu sūcēja robota daļas, kas ir regulāri jāuzrauga:

  • Pēc katras tīrīšanas noteikti ar rokām notīriet robota putekļusūcēja birstes, jo uz tām nokļūst mati, pavedieni, putekļi un mājdzīvnieku spalvas. Tas palīdzēs saglabāt tīrīšanas efektivitāti.
  • Tāpat kā parastajiem putekļu sūcējiem, arī robotu putekļu sūcējiem ir gaisa filtri, kas uztver putekļus. Ja jūsu mājās dzīvo alerģiķi, ieteicams izvēlēties modeļus ar HEPA filtru, kas uztver līdz pat 99 % smalkāko putekļu daļiņu. Periodiski izņemiet un iztīriet filtrus, un dažos modeļos tos var mazgāt un ievietot atpakaļ. Mēs arī iesakām ik pēc sešiem mēnešiem mainīt filtrus pret jauniem.

Slapjās tīrīšanas robotizētais putekļu sūcējs

Robotu putekļu sūcēju slapjās tīrīšanas funkcija nodrošina papildu iespējas, kā rūpēties par jūsu grīdu. Tomēr ir svarīgi apzināties, ka tā nav pilnvērtīga grīdas mitrā slaucīšana un slaucīšana, bet gan putekļu slaucīšana, izmantojot mitru drānu. Tas, cik daudz jums tas ir nepieciešams, ir atkarīgs no jūsu vajadzībām. Daži robotu modeļi ir paredzēti galvenokārt tīrīšanas funkcijai un tiem var nebūt putekļu sūkšanas funkcijas, savukārt citi piedāvā gan sausās, gan mitrās tīrīšanas iespējas. Tomēr ir vērts atzīmēt, ka tīrīšanas robota putekļu sūcējam var būt ierobežojumi tā izmantošanā. Piemēram, tie var nesasniegt stūrus un grūti aizsniedzamas vietas, un atkarībā no modeļa jūs ne vienmēr varēsiet izmantot mazgāšanas līdzekļus. Tāpēc ir svarīgi apsvērt savas vajadzības un labi izpētīt konkrētā modeļa funkcijas.

 

Izvēloties robotizēto putekļu sūcēju, vispirms pievērsiet uzmanību platībai, ko konkrētais putekļu sūcēja modelis var aptvert bez iepriekšējas uzlādes, kā arī tam, ar kādām birstēm tas ir aprīkots, un navigācijas sistēmai. Mitrās tīrīšanas funkcija var būt diezgan noderīga, jo īpaši, ja jūsu mājās nav paklāju vai paklāju segumu, taču par to būs jāpiemaksā papildus.

Jūs ietaupāt: 33.00 €
0% kredīts uz 3 mēn.
Atvērta kaste
IZPĀRDOŠANA. Bissell Spinwave putekļsūcējs, Robots, Mitrs un sauss, Darbības lai...
142.99 €
109.99 €
Jūs ietaupāt: 53.50 €
0% kredīts uz 3 mēn.
Atvērta kaste
IZPĀRDOŠANA. Midea M7 robotizētais putekļsūcējs, balts Midea robotizētais putekļ...
197.99 €
144.49 €
Jūs ietaupāt: 11.50 €
0% kredīts uz 3 mēn.
Xiaomi S10 robots-putekļsūcējs 0,3 L Bezmaisa Balts
179.49 €
167.99 €
Jūs ietaupāt: 61.50 €
0% kredīts uz 3 mēn.
Dreame DreameBot D10s robots-putekļsūcējs 0,57 L Bezmaisa Balts
323.49 €
261.99 €
Jūs ietaupāt: 95.00 €
0% kredīts uz 3 mēn.
Atvērta kaste
IZPĀRDOŠANA. Ecovacs Putekļsūcējs DEEBOT T20 OMNI Wet&Dry Darbības laiks (maks....
744.49 €
649.49 €
Jūs ietaupāt: 265.00 €
0% kredīts uz 3 mēn.
Atvērta kaste
IZPĀRDOŠANA. Ecovacs robotizētais putekļsūcējs DEEBOT X1 PLUS Wet&Dry Litij...
976.49 €
711.49 €
Jūs ietaupāt: 141.50 €
0% kredīts uz 3 mēn.
Roborock S8+ robots-putekļsūcējs 2,85 L Kombi Balts
971.99 €
830.49 €
Jūs ietaupāt: 98.00 €
0% kredīts uz 3 mēn.
Dreame L20 Ultra robots-putekļsūcējs 3,5 L Putekļu maiss Balts
1,405.99 €
1,307.99 €
warranty
14 dienu laikā var atgriezt preci Pirkums neapmierina? Tā nav problēma. Preci varat atgriezt 14 dienu laikā!
shipping
Ātra piegāde Mēs piegādāsim pirkumu pēc iespējas ātrāk līdz jūsu durvīm vai piegādes vietai!
payment
Drošs maksājums Skaidrā naudā vai ar VISA / MasterCard. Ar bankas pārskaitījumu vai līzingu.
warranty
Produkta verifikācija Pirms izsniegšanas mēs pārbaudām katra pasūtījuma kvalitāti!