{{cartItem.product.categoryName}}
{{cartItem.product.title}}
{{getCartItemOfferAppliedPrice(cartItem, cartItemOffer) | formatAmount}}
Summa:
{{sum | formatAmount}}

Grozā {{totalProductsCount}} prece(s)

Summa:
{{sum | formatAmount}}

Jūsu grozs ir tukšs

Kā izvēlēties fēnu? Fēna izvēles ceļvedis jūsu mājai

Matu žāvētājs mūsdienās ir būtiska ikdienas sastāvdaļa gan sievietēm, gan vīriešiem. Šajā rakstā atradīsiet informāciju par dažādiem matu žāvētāju veidiem, to funkcijām un piederumiem, lai palīdzētu jums izvēlēties sev piemērotāko.

Kādu matu žāvētāju iegādāties?

Ir dažādi matu fēnu veidi: mājsaimniecības, profesionālie un pusprofesionālie. Mājsaimniecības fēni ir paredzēti lietošanai mājās, savukārt profesionālos fēnus visbiežāk izmanto stilisti un meistari skaistumkopšanas salonos. Tirgū ir pieejami arī daudzfunkcionāli matu fēni, kuriem ir dažādi piederumi. Lai gan tie var būt dārgāki, tie sniedz vairāk iespēju eksperimentēt ar dažādiem stiliem. Papildus parastajiem matu žāvētājiem ir arī ceļojuma modeļi ar 1-3 piederumiem un salokāmu rokturi ērtai pārnēsāšanai.

Matu žāvētāja piederumi

Tirgū var atrast matu žāvētājus ar dažādiem piederumiem, aplūkosim to mērķi sīkāk:

  • Koncentrators. Tas ir spraugas formas uzgalis, kas gaisa plūsmu novirza uz atsevišķām matu šķipsnām un palīdz modelēt matu stilu. Tomēr nevajadzētu ļaunprātīgi izmantot šo uzgalīti, jo spēcīgs karstais gaiss var izžāvēt matus.
  • Difuzors. Uzgalis, kam ir plaša, apjomīga forma ar daudziem plastmasas vai gumijas zobiņiem. Matu fēns ar difuzoru paceļ matus pie saknēm un maigi masē galvas ādu, kas palīdz ātrāk un maigāk izžāvēt matus, piešķirot tiem apjomu. Tomēr frizūras veidošana ar difuzoru var būt sarežģītāka.
  • Styler (matu žāvētāja birste). Šis matu fēna uzgalis paceļ matu saknes, veido apjomu, lokas un vieglus viļņus. Daži matu ieveidotāja modeļi var automātiski pagriezt darba daļu, kas atvieglo ieveidošanas procesu.
     

Dažos fēnu komplektos var būt iekļauti papildu piederumi, piemēram, birste, gludeklis, lokšķēres vai iztaisnošanas plāksnes. Šiem fēniem parasti ir maza jauda, taču tie labi veic dažāda veida matu veidošanu. Piemēram, Philips 3000 sērijas matu fēnam ar ThermoProtect piederumu ir 2100 vatu jauda, un tas ļauj regulēt gaisa plūsmas ātrumu un temperatūru. Pateicoties sešām iespējamām iestatījumu kombinācijām, tas ir piemērots dažādiem matu tipiem. Tam ir arī ThermoProtect uzgalis, kas sajauc silto un auksto gaisu, kā arī 14 mm plats spraugveida uzgalis stilīgu cirtumu veidošanai.

Cik lielu jaudu izvēlēties?

Fēna jauda ietekmē matu žāvēšanas ātrumu. Parastai matu žāvēšanai mājās pietiek ar modeļiem, kuru jauda ir no 1200 līdz 2000 vatu, savukārt profesionālam fēnam, visticamāk, būs lielāka jauda. Modeļi ar mazu jaudu žāvē matus lēnāk, bet saglabā to struktūru. Matu žāvētāji ar lielu jaudu var paveikt darbu 2-3 minūtēs, taču ar to var nepietikt, lai izveidotu sarežģītu frizūru. Tāpēc profesionālos matu žāvētājus labāk atstāt skaistumkopšanas salonu meistariem, kuri zina, kā ātri izveidot stilīgas frizūras. Daži modeļi piedāvā arī iespēju izvēlēties precīzu sildīšanas temperatūru, kas tiek regulēta ar pogām un parādīta nelielā displejā uz fēna roktura. Ērti ventilācijas ātruma slēdži ļauj mainīt gaisa plūsmas intensitāti, nodrošinot dažādas iespējas, piemēram, maigu silta gaisa pūšanu vai spēcīgu, bet vēsu strūklu. Remington T|Studio Silk fēns ir aprīkots ar uzticamu 2400 W motoru, un tam ir seši temperatūras iestatījumi un trīs gaisa plūsmas ātrumi. Tam ir arī dzesēšanas funkcija un šaurs koncentrators, kas precīzi novirza gaisa plūsmu, savukārt difuzors ļauj viegli veidot stilu.

Izvēlēties nepieciešamās matu žāvētāja funkcijas

Ir vairākas papildu funkcijas, kas var būt noderīgas, izvēloties matu žāvētāju:

  • Gaisa jonizācija - tā ir negatīvi lādētu jonu plūsma, kas palīdz mīkstināt matus, saglabāt mitrumu un samazināt statisko elektrību, padarot matus gludus un zīdainus.
  • Aukstā gaisa plūsma - funkcija, kas palīdz saglabāt stilu un mazina karstā gaisa ietekmi uz matiem.
  • Automātiskā izslēgšanās - funkcija, kas ļauj fēnam automātiski izslēgties, ja tas pārkarst.
  • Tvaika plūsma - profesionāļiem paredzēta funkcija, kas palīdz saglabāt matu mitrumu, kamēr tiek veidoti mati.

Piemēram, Dyson HD07 Supersonic Iron/Fuchsia fēna jauda ir 1600 W, un tam ir četri temperatūras iestatījumi. Tam ir arī jonizācijas sistēma, kas nodrošina gludus un mirdzošus matus, savukārt aukstā gaisa funkcija palīdz noturēt frizūru.

Padomi matu fēna izvēlei

Pirmais un viens no galvenajiem: izvēlieties modeļus ar pietiekami garu vadu (1,5-2 metri vai pat 2-3 metri), lai atvieglotu pārvietošanos un lietošanu.  Dažiem cilvēkiem ir ļoti svarīgs trokšņa līmenis: ja iespējams, pirms iegādes noklausieties fēnu. Atcerieties arī, ka vienmērīga un klusa skaņa liecina par labu motora un ventilatora darbību. Spēcīgs troksnis var liecināt par sliktu matu žāvētāja kvalitāti un iespējamiem bojājumiem. Pievērsiet uzmanību svaram! Matu žāvētāja svars ir atkarīgs no motora konstrukcijas, kas var būt biezs vai plāns. Viegliem matu žāvētājiem ir tendence ātrāk sabojāties, jo to motori var ātrāk pārkarst augstā temperatūrā. Tomēr tie ir ērtāk lietojami.

Tāpēc, ja esat nolēmis iegādāties matu žāvētāju, jūsu izvēlei jābūt atkarīgai no jūsu individuālajām vajadzībām un matu tipa. Cerams, ka šī informācija palīdzēs jums izdarīt pamatotāku izvēli, iegādājoties matu žāvētāju.

warranty
14 dienu laikā var atgriezt preci Pirkums neapmierina? Tā nav problēma. Preci varat atgriezt 14 dienu laikā!
shipping
Ātra piegāde Mēs piegādāsim pirkumu pēc iespējas ātrāk līdz jūsu durvīm vai piegādes vietai!
payment
Drošs maksājums Skaidrā naudā vai ar VISA / MasterCard. Ar bankas pārskaitījumu vai līzingu.
warranty
Produkta verifikācija Pirms izsniegšanas mēs pārbaudām katra pasūtījuma kvalitāti!